oneworld news

Search for a news article from other years:

« Back

oneworld opnieuw tweemaal verkozen tot ‘beste luchtvaartalliantie'

News Image

oneworld® heeft nog twee awards voor beste luchtvaartalliantie in de wacht weten te slepen. Voor het tiende opeenvolgende jaar werd oneworld verkozen tot ‘World's Leading Airline Alliance' naar aanleiding van de World Travel Awards. Daarnaast behoudt oneworld ook de titel van ‘Best Airline Alliance' in de Australian Business Traveller Awards.

Vorige week nog werd oneworld voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot beste luchtvaartalliantie naar aanleiding van de GT Tested Reader Survey 2012 Awards van Global Traveler. oneworld is er dus in geslaagd de drie meest prestigieuze internationale awards te behouden.

oneworld heeft ook beide alliantieawards (Wines on the Wing' van Global Traveler en ‘Cellars in the Sky' van Business Traveller) op haar naam staan voor de kwaliteitswijnen die de oneworld-leden aan boord serveren.

De World Travel Awards worden door de Wall Street Journal omschreven als de ‘oscars van de reissector'. Nu oneworld dit jaar opnieuw de overwinnaar is, staat de alliantie al een heel decennium aan de top.

Bij de luchtvaartmaatschappijen werd American Airlines verkozen tot ‘World's Leading Airline to North America' en ‘North America's Leading Airline'. LAN was de overwinnaar in het zuiden en werd uitgeroepen tot ‘South America's Leading Airline'.

Surf naar www.worldtravelawards.com voor meer informatie.

In 2011 lanceerde Australian Business Traveller zijn eerste awardceremonie. oneworld ging toen al lopen met de titel van ‘beste luchtvaartalliantie'. Vandaag werd aangekondigd dat oneworld deze titel mag behouden.

De jury verklaarde: "De leden van oneworld kunnen zakenreizigers bijna naar elke bestemming brengen die ze maar wensen. Deze mogelijkheden gaan, dankzij de toevoeging van airberlin en de toekomstige toetreding van Malaysian Airlines en Qatar, enkel nog uitbreiden. Hierdoor kan men makkelijker oneworld frequent-flyerpunten sparen en zijn status verhogen. Een hogere status levert veel op. Zo opent het Emerald lidmaatschap de deuren voor enkele van de meest indrukwekkende eersteklaslounges, ook al vlieg je in economy."

Bij de luchtvaartmaatschappijen deelden British Airways en Qantas de eerste plaats voor ‘Best International First Class Seats'. Qantas werd ook gelauwerd voor ‘Best International Premium Economy' en ‘Best Australian Lounges'. Cathay Pacific sleepte prijzen in de wacht voor ‘Best International Class' en ‘Best International Lounges'.

Surf naar Australian Business Traveller voor meer informatie.

www.oneworld.com/news-information/oneworldnews

Over oneworld

oneworld wil de eerste alliantiekeuze zijn van internationale frequent flyers. De alliantie telt onder zijn leden een aantal van de grootste en beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld: airberlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Qantas, Royal Jordanian en S7 Airlines, plus ongeveer 20 dochtermaatschappijen waaronder NIKI, American Eagle, Dragonair, LAN Argentina, LAN Ecuador en LAN Peru. Malaysia Airlines treedt toe op 1 februari 2013. Later dat jaar volgt SriLankan Airlines en daarna ook Qatar Airlines.

De actieve en kandidaat-leden van oneworld:

  • vliegen naar ruim 860 luchthavens in 160 landen, goed voor meer dan 9300 vluchten per dag;
  • bieden hun premium klanten toegang tot meer dan 550 luchthavenlounges;
  • vervoeren dagelijks bijna 1 miljoen passagiers met een gezamenlijke vloot van bijna 2500 toestellen;
  • genereren samen een jaaromzet van ruim 120 miljard US dollar.

Dankzij de alliantie kunnen deze luchtvaartmaatschappijen hun klanten meer service en voordelen bieden dan ze afzonderlijk zouden kunnen. Dit houdt onder andere in dat klanten dankzij het veel groter aantal bestemmingen over meer mogelijkheden beschikken om frequent-flyermijlen en -punten te verdienen en te verzilveren binnen het gehele netwerk van oneworld en gebruik kunnen maken van meer lounges op luchthavens. oneworld biedt bovendien meer alliantietarieven dan welke luchtvaartalliantie ter wereld ook.

oneworld heeft op dit ogenblik drie belangrijke internationale luchtvaartalliantie-onderscheidingen op haar naam staan.  Zo werd oneworld voor de tweede opeenvolgende keer verkozen tot Best Airline Alliance door Global Traveler tijdens de GT Tested Reader Survey 2011 Awards, voor het negende jaar op rij de World's Leading Airline Alliance naar aanleiding van de 2011 World Travel Awards, en Best Airline Alliance 2011 tijdens de eerste Australian Business Traveller's Awards.


Subscribe for News Releases

Please ensure your email system's spam/security system is set to accept emails from press@oneworld.com.