oneworld news

Search for a news article from other years:

« Back

WestJet sluit zich aan bij het Global Explorer rond-de-wereld-tarief

News Image

oneworld® deelt mee dat de Canadese luchtvaartmaatschappij WestJet voortaan deel uitmaakt van het Global Explorer rond-de-wereld-tarief, dat wordt aangeboden door alle alliantieleden en een aantal andere carriers.

Het WestJet-netwerk, dat meer dan 80 bestemmingen telt in Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben, werd aan Global Explorer toegevoegd. Dit is een van de meest populaire reis-rond-de-wereld-tarieven.

Nu WestJet zich bij Global Explorer heeft aangesloten, breidt de Global Explorer-kaart (zie hieronder voor meer informatie) uit met 25 bijkomende Canadese luchthavens. Samen met de zeven bestemmingen in Canada die reeds in Global Explorer waren opgenomen, wordt het aantal gateways in Canada nu op 30 gebracht.

Het totale bereik van Global Explorer omvat nu ruim 900 bestemmingen in 150 landen.   Global Explorer is een eenvoudig, flexibel reis-rond-de-wereld-tarief met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor wereldreizen die maximum een jaar mogen duren.

Het reis-rond-de-wereld-tarief omvat ook alle vliegroutes van de bestaande oneworld-leden (airberlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Qantas, Royal Jordanian en het Russische S7), alsook van de 30 verbonden carriers, waaronder het Oostenrijkse Niki, het Zuid-Afrikaanse Comair, het Deense SUN-AIR, Iberia Express, Iberia Regional Air Nostrum, LAN Argentina, LAN Ecuador, LAN Peru en QantasLink. Ook het netwerk van Malaysia Airlines, dat op 1 februari 2013 tot oneworld zal toetreden, valt binnen Global Explorer.

Bij Global Explorer zijn ook een aantal luchtvaartmaatschappijen aangesloten, die niet tot oneworld behoren (Aer Lingus, Air Pacific, Alaska Airlines, Horizon Airlines, Gulf Air en Meridianafly). Ook de vluchten die door Air Tahiti Nui, Jetstar, South African Airways en Vietnam Airlines onder de Qantas-code worden uitgevoerd, van vallen hieronder, waardoor het bereik van het Global Explorer-tarief nog groter wordt.

Van de acht codeshare-partners van WestJet, zijn er vier leden lid van oneworld (American Airlines, British Airways, Cathay Pacific en Japan Airlines).

Global Explorer is een van de twee oneworld reis-rond-de-wereld-tarieven. Het andere reis-rond-de-wereld-tarief is oneworld Explorer. Met dit tarief kan je enkel reizen met de luchtvaartmaatschappijen van de bestaande of geaffilieerde alliantieleden. Deze oneworld-tarieven zijn bijzonder in de zin dat ze niet gebaseerd zijn op de afgelegde afstand maar op het aantal bezochte continenten.

oneworld biedt de grootste keuze aan alliantietarieven. Wie niet de hele wereld wil rondreizen kan ook kiezen voor een Circle-tarief. Daarmee kunnen verschillende werelddelen bezocht worden zonder echt rond de hele wereld te moeten reizen. Er zijn ook Visit-passes voor elk continent afzonderlijk.  

De Canadese luchthavens, die WestJet aan het Global Explorer-aanbod toevoegt, zijn:

 • Edmonton, Fort McMurray en Grande Prairie (Alberta)
 • Abbotsford, Comox, Kamloops, Kelowna, Prince George en Victoria (British Colombia)
 • Winnipeg (Manitoba)
 • Deer Lake en St Johns (Newfoundland en Labrador).
 • Moncton in New Brunswick
 • Sydney (Nova Scotia)
 • Yellowknife (Northwest Territories)
 • London, Thunder Bay, Toronto Hamilton en Windsor (Ontario)
 • Charlottetown op Prince Edward Island
 • Quebec
 • Regina en Saskatoon in Saskatchewan
 • en Whitehorse in Yukon

De luchthavens van Calgary, Halifax, Kitchener, Montreal Trudeau, Ottawa, Toronto Pearson en Vancouver maakten reeds eerder deel uit van het Global Explorer-aanbod.

Surf naar http://www.oneworld.com/flights/round-the-world-fares/global-explorer voor meer informatie over Global Explorer en voorbeeldroutes, of contacteer een van de deelnemende luchtvaartmaatschappijen of een lokale reisagent.

Over WestJet

WestJet is een Canadese luchtvaartmaatschappij, die op 81 bestemmingen in Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben vliegt. WestJet is met zijn alom geprezen dienstverlening een voorloper in het lagekostensegment in Canada. De carrier wordt beschouwd als één van de beste werkgevers in Canada en stelt meer dan 8.600 mensen tewerk. De vloot bestaat uit 99 Boeing Next-Generation 737's. Tegen 2018 komen er nog 36 bij. WestJet is van plan om in 2013 een regionale lowcostmaatschappij op te richten. WestJet heeft de ambitie om tot de top-5 te behoren van meest succesvolle internationale carriers.

Over oneworld

oneworld wil de eerste alliantiekeuze zijn van internationale frequent flyers. De alliantie telt onder zijn leden een aantal van de grootste en beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld: airberlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Qantas, Royal Jordanian en S7 Airlines, plus ongeveer 20 dochtermaatschappijen waaronder NIKI, American Eagle, Dragonair, LAN Argentina, LAN Ecuador en LAN Peru. Malaysia Airlines treedt toe op 1 februari 2013. Later dat jaar volgt SriLankan Airlines en daarna ook Qatar Airlines.

De actieve en kandidaat-leden van oneworld:

 • vliegen naar ruim 860 luchthavens in 160 landen, goed voor meer dan 9300 vluchten per dag;
 • bieden hun premium klanten toegang tot meer dan 550 luchthavenlounges;
 • vervoeren dagelijks bijna 1 miljoen passagiers met een gezamenlijke vloot van bijna 2500 toestellen;
 • genereren samen een jaaromzet van ruim 120 miljard US dollar.

Dankzij de alliantie kunnen deze luchtvaartmaatschappijen hun klanten meer service en voordelen bieden dan ze afzonderlijk zouden kunnen. Dit houdt onder andere in dat klanten dankzij het veel groter aantal bestemmingen over meer mogelijkheden beschikken om frequent-flyermijlen en -punten te verdienen en te verzilveren binnen het gehele netwerk van oneworld en gebruik kunnen maken van meer lounges op luchthavens. oneworld biedt bovendien meer alliantietarieven dan welke luchtvaartalliantie ter wereld ook.

oneworld heeft op dit ogenblik drie belangrijke internationale luchtvaartalliantie-onderscheidingen op haar naam staan.  Zo werd oneworld voor de tweede opeenvolgende keer verkozen tot Best Airline Alliance door Global Traveler tijdens de GT Tested Reader Survey 2011 Awards, voor het negende jaar op rij de World's Leading Airline Alliance naar aanleiding van de 2011 World Travel Awards, en Best Airline Alliance 2011 tijdens de eerste Australian Business Traveller's Awards.


Subscribe for News Releases

Please ensure your email system's spam/security system is set to accept emails from press@oneworld.com.