oneworld news

Search for a news article from other years:

« Back

Malaysia Airlines wordt lid van oneworld op 1 februari 2013

News Image

Op vrijdag 1 februari 2013 wordt Malaysia Airlines een volwaardig oneworld-lid. Hiermee zal de luchtvaartmaatschappij, die al tal van awards in de wacht sleepte, voortaan tot 's werelds meest toonaangevende kwaliteitsalliantie behoren.

De Maleisische nationale luchtvaartmaatschappij heeft toestemming gekregen om zich aan te sluiten na het succesvol afronden van een grondig onderzoek uitgevoerd door het centrale team van oneworld en door Qantas, dat het peterschap op zich heeft genomen.

Hoewel het implementatieprogramma voor op schema ligt en een van de volgende weken voltooid kan worden, werd beslist om de officiële toetreding, wegens de vakantieperiode op het einde van het jaar en een aantal administratieve redenen, uit te stellen tot begin 2013.

Malaysia Airlines zal vanaf 1 februari 2013 alle oneworld-diensten en -voordelen aanbieden. Het zal het tweede alliantielid zijn dat met de Airbus A380 vliegt, net zoals zijn oneworld-peter Qantas.

Vanaf dat moment worden de frequent flyer-voordelen uitgebreid van de 2 miljoen leden van Enrich, het getrouwheidsprogramma van Malaysia Airlines, wanneer ze met een ander oneworld-lid vliegen (airberlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific Airways, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN Airlines, Qantas, Royal Jordanian, S7 Airlines en zo'n 25 andere aangesloten luchtvaartmaatschappijen). Dit geldt ook voor het verdienen en inwisselen van mijlen en het verdienen van tierstatus-punten wanneer met de andere alliantieleden gevlogen wordt. Enrich Platinum-kaarthouders krijgen de Emerald-status bij oneworld.  Enrich Gold wordt gelijkgesteld met oneworld Sapphire en Enrich Silver met oneworld Ruby.

Vanaf 1 februari zullen de Enrich Platinum- en Gold- kaarthouders toegang krijgen tot de meer dan 550 lounges van de oneworld-leden. Hetzelfde geldt voor de Malaysia Airlines-passagiers, die in First en Business Class reizen.

Vanaf 1 februari zullen ook de 125 miljoen frequent flyer-kaarthouders van de reeds gevestigde oneworld-carriers mijlen kunnen verdienen en verzilveren wanneer ze met Malaysia Airlines vliegen.

Malaysia Airlines neemt al deel in Global Explorer, het rond-de-wereld-tarief dat wordt aangeboden door de oneworld-leden en enkele andere luchtvaartmaatschappijen die geen officieel lid zijn van de alliantie.  Vanaf 1 februari wordt het netwerk van Malaysia Airlines, dat meer dan 60 bestemmingen in bijna 30 landen telt, geïntegreerd in de alliantietarieven en commerciële producten van oneworld.

De toetreding van Malaysia Airlines zal ervoor zorgen dat het alliantienetwerk in Zuidoost-Azië flink uitbreidt. Op de oneworld-kaart zullen er 14 nieuwe bestemmingen en een extra land (Brunei) bijkomen. Nog belangrijker is het versterken van de alliantie op het vlak van verbindingen tussen heel wat belangrijke zakensteden in Azië en in andere delen van de wereld.

Dankzij de toetreding zal oneworlds wereldwijde dekking stijgen naar ruim 840 bestemmingen in 156 landen, met ongeveer 9.000 vluchten per dag. De gezamenlijke vloot van ongeveer 2.500 toestellen zal jaarlijks bijna 340 miljoen passagiers vervoeren en een omzet genereren van 110 miljard dollar. Met de kandidaat-oneworld-leden Qatar Airways en Sri Lankan Airlines erbij zal het alliantienetwerk 856 bestemmingen in 159 landen bestrijken.

Momenteel vliegen drie oneworld-leden naar Maleisië: Cathay Pacific, Japan Airlines en Royal Jordanian vliegen naar Kuala Lumpur, Cathay Pacific vliegt ook naar Penang en Dragonair, de  regionale carrier van Cathay, naar Kota Kinabalu.

Het oneworld-implementatieprogramma van Malaysia Airlines is een van de grootste projecten in de geschiedenis van de luchtvaartmaatschappij, met werkgroepen die ruim 20 activiteitsdomeinen beheren. Alle projecten zijn bijna afgerond. De verschillende interne processen en procedures worden in overeenstemming gebracht met de alliantienormen. Dankzij de uitgebreide personeelstrainingen en communicatieprogramma's moet iedereen tegen 1 februari 2013 klaar zijn om de oneworld-klantenservice en -voordelen aan te bieden binnen verruimde alliantie.

Bruce Ashby, CEO van oneworld, verklaarde: "Malaysia Airlines is een ideale kandidaat voor oneworld. De carrier heeft wereldwijd een topreputatie opgebouwd inzake klantenservice. Dit sluit perfect aan bij de kwaliteitsdoelstellingen van oneworld. Kuala Lumpur, een van de beste luchthavens ter wereld, is geografisch goed gelegen tussen de reeds bestaande hubs. Dit zal het oneworld-aanbod aanzienlijk vergroten in een van de snelst groeiende luchtvaartmarkten ter wereld."

Ahmad Jauhari Yahya, Chief Executive van Malaysia Airlines Group, voegde eraan toe: "Het oneworld-lidmaatschap is een van de belangrijkste verwezenlijkingen van Malaysia Airlines. Hierdoor wordt onze concurrentiepositie aanzienlijk versterkt. Onze klanten gaan dankzij onze partners, waaronder enkele van de beste en grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, kunnen genieten van de voordelen van een echt wereldwijd netwerk. Van onze kant zullen wij op financieel vlak de voordelen plukken die voortvloeien uit lidmaatschap van een wereldwijde alliantie. Er zullen namelijk meer passagiers van onze diensten gebruik maken en er zijn ook opportuniteiten om kosten te besparen. We zijn dan ook erg trots om te kunnen toe treden tot oneworld".

Toelichting

Kort na de toetreding van Malaysia Airlines tot oneworld is een upgrade gepland van het frequent flyer-informaticasysteem van LAN. Hierdoor zijn de frequent flyer-diensten en -voordelen tussen Malaysia Airlines en LAN beschikbaar zijn vanaf 1 april 2013. Leden van Malaysia Airlines Enrich-programma kunnen dus pas vanaf die datum mijlen verdienen of inwisselen voor frequent flyer-voordelen. Hetzelfde geldt voor de andere oneworld frequent flyer-diensten en -voordelen wanneer ze met LAN Airlines vliegen. Idem dito voor de leden van LAN's LANPASS -programma wanneer ze vliegen met Malaysia Airlines.

Over Malaysia Airlines

De eerste commerciële vlucht van Malaysia Airlines vond plaats in 1947. Vandaag vliegt Malaysia Airlines naar meer dan 60 bestemmingen in bijna 30 landen in Azië, Australië, Europa, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika, met inbegrip van de oneworld-hubs Hongkong, Londen-Heathrow, Los Angeles, Sydney en Tokio-Haneda en Tokio-Narita.

De vloot bestaat vandaag uit 88 vliegtuigen, waaronder een Airbus A380. Malaysia Airlines vervoerde in 2011 ruim 13 miljoen passagiers. Dagelijks zijn er meer dan 250 vluchten. In 2011 bedroeg de omzet MYR 13.6 miljard (US$ 4.5 miljard).

Het Malaysia Airlines-merk is een uiting van de warme en vriendelijke cultuur, die zo typisch is voor de Maleisiërs. Deze eigenschap wordt omschreven als Maleisische gastvrijheid (vertaald: "Malaysian Hospitality") en wordt gesymboliseerd door de luchtvaart lettercode MH.

Zowel Malaysia Airlines als de luchthaven van Kuala Lumpur werden meermaals met awards bekroond voor hun kwaliteitsvolle dienstverlening. Malaysia Airlines heeft de voorbije 11 jaar maar liefst zeven keer de Skytrax-award World's Best Cabin Crew in de wacht weten slepen.

Dit jaar nam Malaysia Airlines zijn eerste A380 in gebruik. Ook de Skytrax-vijfsterrenstatus werd opnieuw toegekend. De Maleisische luchtvaartmaatschappij heeft recent nog aan zijn dienstverlening een aantal verbeteringen aangebracht om zijn status als premium carrier te verzekeren.

Over oneworld

oneworld wil de eerste alliantiekeuze zijn van internationale frequent flyers. De alliantie telt onder zijn leden een aantal van de grootste en beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld: airberlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Qantas, Royal Jordanian en S7 Airlines, plus ongeveer 20 dochtermaatschappijen waaronder NIKI, American Eagle, Dragonair, LAN Argentina, LAN Ecuador en LAN Peru. Malaysia Airlines treedt toe op 1 februari 2013. Later dat jaar volgt SriLankan Airlines en daarna ook Qatar Airlines.

Dankzij de alliantie kunnen deze luchtvaartmaatschappijen hun klanten meer service en voordelen bieden dan ze afzonderlijk zouden kunnen. Dit houdt onder andere in dat klanten dankzij het veel groter aantal bestemmingen over meer mogelijkheden beschikken om frequent-flyermijlen en -punten te verdienen en te verzilveren binnen het gehele netwerk van oneworld en gebruik kunnen maken van meer lounges op luchthavens. oneworld biedt bovendien meer alliantietarieven dan welke luchtvaartalliantie ter wereld ook.

oneworld heeft op dit ogenblik drie belangrijke internationale luchtvaartalliantie-onderscheidingen op haar naam staan. oneworld werd voor de tweede opeenvolgende keer verkozen tot Best Airline Alliance door Global Traveler tijdens de GT Tested Reader Survey 2011 Awards, voor het negende jaar op rij de World's Leading Airline Alliance naar aanleiding van de 2011 World Travel Awards, en  Best Airline Alliance 2011 tijdens de eerste Australian Business Traveller's Awards.


Subscribe for News Releases

Please ensure your email system's spam/security system is set to accept emails from press@oneworld.com.