Nieuwe IT hub van oneworld vereenvoudigt toetreding van airberlin

News Image

oneworld®, de leidende luchtvaartalliantie, heeft onlangs een nieuwe IT hub in gebruik genomen, waardoor nieuwe leden efficiënter en makkelijker kunnen toetreden tot de alliantie. airberlin is de eerste luchtvaartmaatschappij die hiervan heeft kunnen genieten.                                              

De oneworld IT hub maakt gebruik van de meest recente "cloud"- en web-based-technologie, ondersteund door Dell Boomi, een van de belangrijkste providers van "in the cloud"-integratieplatformen voor toepassingen en data.

Oorspronkelijk werd dit gebruikt om alle IT-systemen voor de frequent flyer-programma's te ondersteunen.  Deze platformen met elkaar verbinden bleek steeds zeer tijdrovend en duur telkens een nieuw lid tot de alliantie toetrad. Er kwam heel wat codering en testen aan te pas om ervoor te zorgen dat ieder alliantielid via een ingewikkeld netwerk van afzonderlijke verbindingen op een veilige manier gegevens kon delen met de andere alliantiepartners.

De oneworld IT hub heeft de complexiteit, kostprijs en de tijd die daarin kroop, aanzienlijk verminderd. Alle bestaande alliantiecarriers zijn nu verbonden met de hub in de "cloud", waardoor nieuwe leden eenvoudigweg een link moeten leggen naar de hub in plaats van een connectie te maken naar iedere afzonderlijke alliantiepartner. De alliantie verwacht dat in de toekomst ook andere IT-toepassingen en -activiteiten zullen verbonden worden met de oneworld IT hub.

Jouni Naskali, IT Director van oneworld, verklaarde: "De ontwikkeling van deze nieuwe hub is een van de meest significante IT-ontwikkelingen binnen de alliantie sinds de oprichting van oneworld meer dan een decennium geleden." 

"Wij hebben verschillende systemen om onze alliantieleden via een IT hub met elkaar te verbinden geëvalueerd, maar tot dusver was de kost verbonden aan vroegere technologieën te hoog en kon die niet gerechtvaardigd worden wegens het eerder beperkt aantal leden en omdat zeven van de elf bestaande alliantiecarriers gebruik maakten van hetzelfde IT-platform, nl. Amadeus. De nieuwe technologie versnelt en vereenvoudigt het aansluiten van nieuwe leden aanzienlijk. Hierdoor wordt het hele proces een stuk gemakkelijker en ook kostefficiënter, zowel voor nieuwe leden als voor gevestigde alliantiecarriers."

Stephen Nagel, Senior Vice-President Alliances & Cooperation van airberlin, voegde eraan toe: "de IT hub van oneworld maakte het mogelijk om airberlin maanden eerder te laten aansluiten bij oneworld dan het geval zou geweest zijn indien we onze systemen met de oude one-on-one procedures moesten linken met de systemen van de alliantiepartners. Hierdoor werd de integratie heel wat makkelijker. Wij kunnen nu onze klanten alle oneworld-voordelen bieden en sneller bijkomende inkomsten genereren dan vroeger. Ook de kostprijs ligt nu heel wat lager."

Over airberlin

Sinds de oprichting in 1978 groeide airberlin uit tot de tweede grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland en de zesde grootste van Europa wat passagiersaantallen betreft, na de overname van dba en LTU en het verwerven van een aandeel in het Oostenrijkse NIKI en het Zwitserse Belair.

airberlin vliegt naar 162 bestemmingen in 40 landen en vervoerde in 2011 meer dan 35 miljoen passagiers. De vloot telt 170 vliegtuigen met een gemiddelde leeftijd van vijf jaar. Hierdoor bezit airberlin een van de meeste moderne en brandstofefficiëntste vloten van Europa en draagt het bij tot de duurzame vermindering van emissies op lange termijn. De groep stelt 9200 mensen tewerk.

airberlin heeft zich van bij de oprichting, toen het actief werd op de korteafstands- en vrijetijdsmarkt, daarnaast ook ontwikkeld tot carrier voor zakenreizigers. Dit heeft de luchtvaartmaatschappij te danken aan de Euro Shuttle service, die  hogefrequentieverbindingen tussen heel wat belangrijke Europese steden en inmiddels ook langeafstandvluchten verzorgt. Daarnaast biedt airberlin tegenwoordig de volledige waaier van diensten die geassocieerd worden met een full-service netwerkcarrier, met inbegrip van de frequent flyer-programma topbonus. De maatschappij stelt Business Class-passagiers en top tier-kaarthouders bovendien ook lounges en priority check-in ter beschikking. Verder krijgen alle passagiers op elke vlucht gratis drankjes en maaltijden of snacks.

Op korteafstandsvluchten wordt slechts één klasse aangeboden. Op langeafstandsvluchten zijn er twee passagiersklassen, met een premium business cabine en individuele inflight-entertainment-schermen voor elke passagier.

De hubs van airberlin zijn Berlijn Tegel (vanaf juni Berlijn Brandenburg), Dusseldorf, Palma de Mallorca en Wenen. In de lijst van internationale bestemmingen staan de oneworld hubs Helsinki, Los Angeles, Madrid, Miami, Moskou Domodedovo en New York JFK.

Over oneworld

oneworld heeft de ambitie om de meest voor de hand liggen de luchtvaartallliantiekeuze te zijn voor internationale zakenreizigers die vaak het vliegtuig nemen. De alliantie omvat enkele van de grootste en beste namen uit de luchtvaartsector: airberlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Qantas, Royal Jordanian en S7 Airlines, plus een twintigtal geaffilieerde carriers waaronder het Oostenrijkse NIKI, American Eagle, Dragonair, LAN Argentina, LAN Ecuador en LAN Peru. Malaysia Airlines zal later dit jaar toetreden en ook het Indiase Kingfisher Airlines is kandidaat-lid.  Malév Hungarian Airlines en Mexicana zijn niet-actieve leden.

De actieve leden van oneworld:

  • vliegen naar ruim 800 luchthavens in 150 landen, goed voor meer dan 8750 vluchten per dag;
  • bieden hun premium klanten toegang tot meer dan 550 luchthavenlounges;
  • vervoeren dagelijks bijna 1 miljoen passagiers met een gezamenlijke vloot van bijna 2.500 toestellen;
  • genereren samen een jaaromzet van ruim 100 miljard US dollar.

Dankzij de alliantie kunnen deze luchtvaartmaatschappijen hun klanten meer service en voordelen bieden dan ze afzonderlijk zouden kunnen. Dit houdt onder andere in dat klanten door het grotere aantal bestemmingen over meer mogelijkheden beschikken om frequent flyermijlen en -punten te verdienen en te verzilveren binnen het gehele netwerk van oneworld en gebruik kunnen maken van meer lounges op luchthavens. oneworld biedt bovendien meer alliantietarieven dan welke luchtvaartalliantie ter wereld ook.

oneworld is op dit ogenblik houder van meer internationale awards voor luchtvaartallianties dan eender welke concurrent. Naar aanleiding van de GT Tested Reader Survey 2011 Awards werd oneworld voor de tweede opeenvolgende keer door Global Traveler uitgeroepen tot beste luchtvaartalliantie. Bovendien werd oneworld tijdens de World Travel Awards 2010, voor het negende opeenvolgende jaar, verkozen tot 's werelds meest toonaangevende luchtvaartalliantie. oneworld won eveneens de titel van ‘World's Best Alliance' naar aanleiding van de Australian Business Traveller 2011 Awards.