oneworld news

Search for a news article from other years:

« Back

Global Traveler: "oneworld is voor de derde keer de beste alliantie"

News Image

oneworld® werd voor de derde opeenvolgende keer door het reisvakblad Global Traveler uitgeroepen tot beste alliantie in de GT Tested Reader Survey 2012 Awards. oneworld behield ook de Global Traveler's Wines on the Wing award als de alliantie, waarvan de leden de beste wijnen aan boord serveren.

Daarnaast is oneworld voor de negende opeenvolgende keer ook houder van de World Travel Awards-titel "beste luchtvaartalliantie ter wereld", en van de titel ‘Best Airline Alliance' tijdens de eerste Australian Business Traveller Awards. De alliantie is momenteel ook titelhouder van de Business Traveller Cellars in de Sky Award als de alliantie waarvan de leden de beste wijnen aanbieden.

De individuele oneworld-leden scoorden ook goed in de Global Traveler's GT Tested reader survey en de Wines on the Wing Awards.

British Airways moest vier keer op het podium, als ‘Best Airline for International Business Class' en, bij Wines on the Wing Awards voor de beste wijnen in First Class, de beste rode wijn in zowel First als Business Class.

American Airlines werd uitgeroepen tot beste luchtvaartmaatschappij voor First Class op binnenlandse routes en sleepte bij de Wines on the Wing awards de prijzen voor beste Noord-Amerikaanse wijnen, beste Noord-Amerikaanse schuimwijn en beste Noord-Amerikaanse rode wijn in de wacht.

LAN won de trofee voor beste luchtvaartmaatschappij in Centraal- en Zuid-Amerika en Qantas voor voor beste luchtvaartmaatschappij naar Australia en Nieuw-Zeeland.

De awards worden volgende week uitgereikt tijdens een plechtigheid in Los Angeles. Stephen Usery, Vice-President Commercial, zal de trofee namens oneworld in ontvangst nemen. Hij verklaarde: "oneworld streeft er steeds naar om de eerste keus te zijn voor internationale zakenreizigers. Wij zijn dus bijzonder verheugd dat ze ons in deze enquête opnieuw hebben verkozen tot de allerbeste.  De zakenreizigers kunnen gerust zijn: onze luchtvaartmaatschappijen blijven onvermoeibaar samenwerken om onze klanten de beste alliantiediensten en -voordelen aan te bieden."

Francis X Gallagher, uitgever en CEO van Global Traveler, zei: "Gefeliciteerd, oneworld, met deze derde award op rij.  Eigenlijk is het geen verrassing te moeten vaststellen dat de alliantie steeds opnieuw aan de top staat, wanneer men weet dat de leden van oneworld zelf ook vaak in de prijzen vallen. Dienstverlening en kwaliteit zijn synoniem met de alliantie en haar leden."

Global Traveler voerde onder zijn lezers de enquête uit van 1 januari 2012 tot en met 31 augustus 2012 aan de hand van open vragen. Hierbij werd gepeild naar de beste luchtvaartmaatschappij in verschillende categorieën in het segment van de luxe en zakenreizen. Enkel de antwoordformulieren die voor meer dan de helft werden ingevuld, telden mee. In totaal waren er in 2012 meer dan 36.000 vragenlijsten, die aan deze voorwaarde voldeden. Antwoorden van personeelsleden en mensen die in de reissector werkzaam zijn, werden niet weerhouden. Het is de negende keer dat Global Traveler de GT Tested Survey organiseerde.

Over oneworld

oneworld wil de eerste alliantiekeuze zijn van internationale frequent flyers. De alliantie telt onder zijn leden een aantal van de grootste en beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld: airberlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Qantas, Royal Jordanian en S7 Airlines, plus ongeveer 20 dochtermaatschappijen waaronder NIKI, American Eagle, Dragonair, LAN Argentina, LAN Ecuador en LAN Peru. Malaysia Airlines treedt toe op 1 februari 2013. Later dat jaar volgt SriLankan Airlines en daarna ook Qatar Airlines.

De actieve en kandidaat-leden van oneworld:

  • vliegen naar ruim 860 luchthavens in 160 landen, goed voor meer dan 9300 vluchten per dag;
  • bieden hun premium klanten toegang tot meer dan 550 luchthavenlounges;
  • vervoeren dagelijks bijna 1 miljoen passagiers met een gezamenlijke vloot van bijna 2500 toestellen;
  • genereren samen een jaaromzet van ruim 120 miljard US dollar.

Dankzij de alliantie kunnen deze luchtvaartmaatschappijen hun klanten meer service en voordelen bieden dan ze afzonderlijk zouden kunnen. Dit houdt onder andere in dat klanten dankzij het veel groter aantal bestemmingen over meer mogelijkheden beschikken om frequent-flyermijlen en -punten te verdienen en te verzilveren binnen het gehele netwerk van oneworld en gebruik kunnen maken van meer lounges op luchthavens. oneworld biedt bovendien meer alliantietarieven dan welke luchtvaartalliantie ter wereld ook.


Subscribe for News Releases

Please ensure your email system's spam/security system is set to accept emails from press@oneworld.com.